tilbake Armour side1 Armour side2 Armour side3 historie

Hvordan bruke Armour Thyroid

Dette er diverse ting kopiert fra internett over tiden.
eksterne linker om bruken av Armour Thyroid:


Mercola

Westhroid, Nature-throid

Armour

Stopthethyroid
madness.com

Gaby

Gabys artikkel
på slutten av artikkelen er en veldig god guide til dosering av Armour Thyroid.

Fra Thor Böhmer som er gift med Marit. De flyttet til Tyskland for å få tak i Armour Thyroid.
ARMOUR..STANDARD OM BEHANDLING
Det er et faktum at det snart er 50 år siden det er gjort skikkelige vitenskapelige undersøkelser på behandling av hypothyrose. Legemiddelprodusentene har stått for informasjonen, gjerne via professorer som har stått på deres lønningslister. Dersom du går på Internet, vil en annen verden åpne seg. De aller fleste forskere med respekt for seg selv, legger ut ekstrakter av sine forskningsresultater. Amerikanske universiteter deler villig av sin viten. Med e-mail kan du kommunisere med produsenter, kunnskapsformidlere og Food and Drug Agency (FDA). Jeg forsto etter hvert at legene ikke kunne nok om sykdommen og jeg var interessert i kunnskap som kunne gjøre henne bedre.(kona)
Internet åpnet raskt en verden som virkelig gav informasjon som var helt annerledes enn det legene sa. Jeg var nok heldig, for jeg dumpet mitt opp i selskapet da de amerikanske hypothyreosepasientene begynte å røre på seg. Presset var så stort at det gav en rekke resultater. En periode fikk jeg for eksempel ca 400 e-mails pr dag fra kvinner som hadde gode resultater med Armour. Jeg oppdaget snart at legene kastet den informasjonen du gav dem i søppelkassa da du var ute av kontoret. De hadde tapt evnen til å undre seg og leste informasjonen som fariseerne leste bibelen. Vi ble helt blokkert, men vi lever i et åpent samfunn og vi er ikke avhengig av et helsevesen som ligger på 19. plass bak et uland som Marokko.

Vi simpelt hen forlot landet. Her fikk hun den behandling hun ønsket "med rett til å bestemme over egen kropp når det beviselig ikke skadet". I 17 år hadde hun levd et ikke liv.
En lørdag gikk vi en tur rundt Reilinger See. En tur på 3 -4 km. Hun var helt utslitt og gikk og gikk som vanlig å la seg etter en fysisk påkjenning.. Da ringte apoteket og sa at nå var Armour kommet.

Jeg hentet tabletten og etter en times søvn kom kona ned. Hun tok tabletten med et sukk som tydelig gav uttrykk for at hun var sliten og gikk og la seg igjen og sov ytterligere en time. Da kom hun ned og sa:" Nå er jeg varm for første gang på 17 år" Da gikk vi en ny runde rundt Reilinger See, deretter gikk vi på byen og spiste biff sammen med junior og koste oss med billig rødvin. Det var ingen tegn til tretthet. Dette hadde ikke vært mulig 4 timer tidligere.

I snart 50 år er det kun levothyroxin natrium vært tilgjengelig for norske pasienter. Hele verdens korps av endokrionloger har sverget til levothyroxin. Levothyroxin natrium har den fordel at den gir pasienten en stabil tilførsel av t4 (levothyroxin). Hovedtyngden (mellom 50-60%) av pasientene oppnår en situasjon som er fra meget god til nogenlunde tilfredsstillende. Levotyroxin er ikke det samme som det som produseres i skjoldbruskkjertelen, men så nære at kroppen tror det er det samme.

Armour Thyroid USP er brukt i ca 100 år. I dag sitter endokrinologene igjen med den oppfatning at det var en ustabil tablett. FDA sier at det er feil. Sågar har de sagt at det er mer stabilt enn levothyroxin. Det var bruken som la grunnlaget for den oppfatningen. Når du tok tabletten en gang pr dag så var du hyper om morgenen og hypo om kelden. Dosen bør deles i 3-4. Med den minste ca kl 17.

Armour Thyroid USPer laget av skjoldbruskkjertel på svin. Preparatet er altså meget likt det som produseres i menneskelig skjoldbruskkjertel, men inneholder noe mer t3. Preparatet inneholder t1, t2, t3 og t4 og mange andre kjemikalier som finnes i en skjoldbruskkjertel. En er usikker på hvilken hensikt t1 og t2 har. Siden ingen vet hvilken funksjon de har, ser legevitenskapen bort fra dem. Selvsagt er det en feil holdning å si at når vi ikke vet hva de gjør, ser vi bort fra dem. Etter min oppfatning er det lite som foregår i kroppen uten at det har en hensikt.

De pasienter som ikke synes de har god nok hjelp av levothyroxin eller en kombinasjonsbehandling, har normalt god hjelp av Armour.

Med disse tre behandlingene (levo, kombi og Armour) treffer du 98% av alle hypothyreoide, de aller fleste med kombinasjonsdiagnosen Chronic Fattique (80% blir bra) og Fibromyalgi (60% blir bra). Legene har ikke oppdaget det her i Norge. En skandale.

Nå sier de at dette ikke kan stemme. Men det er altså ikke mulig å stoppe informasjonen. FDA har nå gjennom mange år holdt meg oppdatert på medisiner for hypothyreose.

Levothroxin sodium (Synthroid) mistet sin lisens i USA og fikk to år på å komme opp med ny dokumentasjon for å få utstedt ny lisens. Det mest solgte preparatet, Synthroid (USAs 5 mest solgte preparat av alle reseptpliktige preparat), hadde problemer med sin dokumentasjon og holdt på å miste sin lisens for ever. Selv om det da var andre godkjente preparater, var det flere av USAs fremste endokrinologer som gikk ut og forsvarte Synthroid. For å gjøre det, så måtte de vel nermest være betalt! Hvorfor forsvare noen som hadde problemer med å dokumentere seg? Hva med det som selges i Norge? Legemiddelkontrollen ville ikke dokumentere sine tester overfor meg. Hva betyr det? I hvertfall ikke tillitsvekkende.

Undersøkelser ( ref Jonathan V. Wright M. D., Medical Director Tahoma Clinic, USA) viser at en del mennesker i løpet av livet har utviklet en redusert evne til å konvertere t4 til t3 (bl a i en del tilfeller av av diabetes 1). Han sier så at kan man ha det i fbm diabetes, så er det trolig at man kan ha det ved hypothyrose også. (Dette kan ikke måles på noen blodprøve. Det må prøves. Konvertering og opptak av t3 er genetisk styrt. Altså har det i løpet av disse pasienters liv skjedd en endring i disse reseptorene og i fremtiden vil man muligens kunne rette på dette med genterapi. Böhmers kommentar i parantes) Han sier at pasienter i gjennomsnitt har det best når de bruker Armour kontra kombinasjonsbehandling. Imidlertid er det variasjoner og pasienten bør gå på det som passer best for den enkelte. (Min junior har sansynlig vis hatt tendenser til hypo hele livet. Med problemer på skolen etc på tross av 145 i IQ. Her nede ble han diagnostisert med hypothreose og går på levothyroxin og har fra i høst bare gode skoleresultater).

Statens legemiddelkontroll brukte lang tid på å godkjenne Armour i Norge. (fortsatt må du ta deg tid til å søke om importtillatelse, men nå blir den ikke avslått) Argumentet var at det var laget på skjoldbruskkjertel på svin. (Husk USA er et U-land..) En underliggende faktor var sikkert at man her i Europa ikke hadde noen forskning som viste at det gagnet pasienten og da så man ingen grunn til å innhente andre opplysninger. Preparatet har i lang tid vært tilgjengelig i andre europeiske land. Mere info på Armour kan du finne på Internet.

Jeg skaffet meg også beskrivelse og dokumentasjon på preparatet fra produsenten i USA og tok kontakt med Per Knut M Lunde (med røtter i Torpa og en fjern slektning) og han sa at preparatet kunne brukes.

Det har heller ikke vært utført ny forskning på hypothyreose i Norge på mange år. Imidlertid er det utført en del statistisk arbeid. Bl. A i Nordtrøndelag. Dette arbeidet er muligens allerede utdatert da amerikanske endokrinologer nå mener at man må være oppmerksom på at pasienter med en TSH fra 2 og oppover kan ha hypotyreose. Det er også forunderlig at et forsøk på ca 30 pasienter i et nesten underutviklet land skulle snu hele verdens endokrinologers oppfatning av hvordan hypothyreose skulle behandles? 

Det er utgitt et par bøker i Norge, men de er basert på gammel viten. Kosthold og trim er en annen sak. Kosthold er viktig for disse pasientene. 
De aller fleste stoffskiftepasienter trenger tilskudd av jern, kalium, kalsium, selen osv. 
Hvitløk styrker imunforsvaret. 
Trim øker velværen, men dette er en meget langvarig prosess. Det kan være å begynne med en spasertur på et par km, men først må den riktige medikamentelle behandlingen på plass. Dersom den mangler, så protesterer hjernen så kraftig at det nesten er umulig å trimme. 

Det er hjernens evne til å konvertere t4 som er kritisk. Hjernen må ha T3. Trim øker hormonproduksjonen og stoffskiftet, øker opptak av næringsstoffer, øker fettforbrenningen og forbrenner stoffer som normalt ikke omsettes ved 37 grader (kolesterol f.eks). Det er nå en fersk undersøkelse i USA som viser at intervalltrening er spesielt positiv for menn. Man øker stoffskifte og fettforbrenningen mye mer enn med en langkjøring. Ett minutts kjør og så en pause til pulsen er nede på et nivå som gjør at du kan repetere minuttet med "max" innsats så mange ganger at det blir en trim av det. 

Hvis jeg skulle peke på en faktor som kan være en årsak til autoimmunitet, så må jeg peke på gluten. Virkningen av gliadin (en bestandel av gluten) på cøliakipasienter er velkjent. Noe som er ukjent er at kroppen kan ha vært invadert av en bakterie eller virus som har et biokjemisk signalement som ligner på gliadin. Så når du spiser gliadinprodukter, roper kroppen forsvar, og du har en autoimmun sykdom. Hva som egentlig gjør dette er ukjent, men tar du bort gliadin, vil mange hypothyreosepasienter få langt mere energi. Gliadin kan også gi mange andre diffuse reaksjoner. Du vet at korn kom først inn i vårt kosthold for kort tid siden i menneskets historie. Fra 10 000 år og senere. Derfor er det ikke noe vi som art er vant til å spise. Når du får disse rare reaksjonene og sier du ikke tåler gliadin, vil legene normalt svare jo, men vi har testet deg for cøliaki, og det har du ikke. Det er korrekt, men sett disse pasientene på en "cøliaki-diett" og de blir friske i løpet av 2-3 mndr.

En annen faktor er Yersina Entro...... Som er kjent for mye ugagn i menneskekroppen. Greske forskere mener å kunne påstå at det også har et nærvær hos mange stoffskiftepasienter. Norske forskere vet at den finnes ved andre autoimmune sykdommer, feks MS.

Armour er en dårlig løsning dersom det blir foreskrevet feil. Du bør ta det 3-4 ganger om dagen, med en redusert sistedose ca kl 1630-1700. Men dette er jo vanskelig å administrere for mange pasienter. Hva gjør du så? Jo, en pilleeske gir deg oversikt over hvilke tabletter du skal ta pr dag, men esken varsler deg ikke om at nå skal du ta tabletten. Derfor anbefaler jeg en digital klokke til 500 kr, fast innstilt på å ringe de 3-4 gangene du skal ta preparatet. (Du kan ha opp til 5 alarmer på en slik klokke). Få gjerne urmakeren til å stille inn ringingen. Eller alarmer på mobilen.
Ring 1: 0600-0700.
Ring 2: 0900-1000.
Ring 3: 1300-1400.
Ring 4: ca 1700, litt etter hva du ønsker å få ut av kvelden, men de sosiale og ekteskaplige forhold vil tjene på denne noe sene dosen. Fast programmert uansett virkedag eller fridag. Faste rutiner gir trygghet. Selv om du ønsker å sove på søndag, så anbefaler jeg ideelt sett at du følger alarmen på klokka og heller sover videre etter at du har tatt 1. tablett.
Pasientinformasjon? Eksisterer praktisk talt ikke. Vi lever i dag i en IT verden. Når du er går ut av legekontoret, så burde legens siste kommentar være:" Og ute på printeren på kontoret hos søster ligger det en liten informasjonspakke til deg. Følger du det som står der, får du et bedre liv. Informasjon er totalfraværende. Symptomer, kosthold, kosttilskudd, trim og pasientorganisasjon. Dette burde da være en selvfølge? Rett til info om egen kropp? I tillegg er det alt for mange som har så stor respekt for lege at de ikke klarer å ta opp det som sies. Når de kommer hjem sier de "Ja, hva var det han sa?" Helsekommunisme? Vil du ha greie på en blodprøve og ringer legen, så får du ikke det dersom han er fraværende når du ringer. Da svarer søster, nei, ring på mandag, da er han tilbake. (Dessuten kan de ikke ta blodprøver). Blodprøver skal tas på fastende hjerte. Det har da ingen hensikt å ta en blodprøve på når du allerede har tatt tabletten din, spist mat og tatt alle tilskudd du bør ta. Nei, vet du hva!!!!!! Når vil dette være kunnskap som kommer den vanlige pasient til gode? Vi lever i en medisinsk avkrok. Endokrinologene vil muligens kunne ha akseptert den nye kunnskapen i løpet av 7-10 år. Dette på tross av at ikke noe av det jeg har sagt kan skade pasienten, avviser de det med forakt og gidder ikke engang å prøve det. Jeg anbefaler, plukk ut en 7-8 vanskelige tilfeller og gi dem Armour i en uke og vent på resultatet. Det vil jo ikke skade!!!! Alt for mange vanlige leger eier ikke evne til å oppdatere seg. Vi har opplevd alt fra overdosering til benektelse av enkle fakta. Når vil så primærlegene være oppdatert? Noen er latterlige lettvinte og oppdaterer seg ikke selv om det er tilbud om det, men for hovedtyngden vil denne infoen først være vanlig kunnskap om 10-15 år. (I fjor kjørte hypothyreoseforeningen en kampanje på kombinasjonsbehandling etter endo Johan Svartberg foredrag. Hva skjedde? Jo, primærlegene gadd ikke å lese hvordan dette skulle gjøres og skrev ut to piller som skulle tas på morgenen. Dermed ble pasientene hyper om morgenen og hypo om kvelden. Alle disse pasientene gikk selvsagt tilbake til levothyroxin og legene fikk rett. Dette hadde jo bare dårlig effekt og pasientene ble ustabile. Tenk det!!! Konklusjon: En skal ikke gjøre mange helt ufarlige tester med de vanskelige pasienter før en blir overbevist om at det er et stort forbedringspotensiale!
Kilde: Alternativ kilde: David Brownstein MD, professor "The Miracle of Natural Hormones" Medical director of the Center for Holistic Medicine, West Bloomfield, Michigan, men det begynner etter hvert å bli mange som behandler pasientene annerledes. Andre kilder kan skaffes. Hilsen Thor Bøhmer thor at boehmer.as


 

7

Fra: Skipper 
Dato: Søn 19 Mar 2006 04:11
E-post: "Skipper" <lsb...@hotmail.com>
Grupper: alt.support.thyroid
Ikke vurdert
Oppslutning
 
vis alternativer

 

>What is unmistakeable is that since the introduction of the use of TSH to monitor thyroid >dose,
>the average dose prescribed has gone down significantly.

Dr. Derry said the normal dosage is now 1/3 of what it used to be.  My
1940 Merck Manual from an estate sale says the starting dose of Armour
is to be 3 grains generally, and to alleviate symptoms you go up to 9
grains. You watch the pulse and BP while increasing and make sure it
doesn't go in the danger range, if there's no improvement by the time
you get to 9 grains, there's probably something else wrong.

Skipper

http://groups.google.no/group/alt.support.thyroid/browse_frm/thread/92d2584bb25c8e3d?hl=no


pdf av Gabys artikkel

Treatment

In most cases, the initial daily dose of

Armour thyroid is 30 mg (one-half grain) (equiva-lent

to 50 mcg levothyroxine) in the morning. The

patient is instructed to increase to 60 mg (1 grain)

in the morning if, after 10 days on the lower dose,

no marked improvement and no side effects have

occurred. Further increases in the dose may be

considered at six-week intervals. Patients with a

history of sensitivity to medications, and those

who are neurasthenic or have clinical evidence of

hypoadrenalism, are often started on 15 mg (one-fourth

grain) daily, increasing stepwise over a pe-riod

of 4-6 weeks to a maximum of 60 mg daily,

depending on response and tolerance. Patients are

advised to watch for side effects, including anxi-ety,

nervousness, insomnia, palpitations, rapid

pulse, and pain or tightness in the chest. If any of

these symptoms occur without some other obvi-ous

explanation (such as drinking too much cof-fee

or experiencing a major stressful event), the

dose should be reduced or the treatment stopped,

and the practitioner should be contacted. Patients

should be advised that side effects sometimes oc-cur

only on the day the treatment is started, or on

the day the dose is increased. If adverse effects

that appear on the first day are tolerable, then the

patient may continue treatment to see if they di-minish

or disappear. If side effects do not decrease

on the second day, or if they become more severe,

then the dose should be reduced or the treatment

stopped. It is not uncommon for side effects to

appear gradually, so patients should be cautioned

to remain vigilant.

A follow-up visit is scheduled

approximately six weeks after the start of

treatment. At that time changes in symptoms, pulse

rate, blood pressure, appearance of the skin, and

ATR return (if initially delayed) are assessed. If

adequate symptom relief has been obtained with

no adverse side effects, then the patient continues

on the same dose and is reassessed at progressively

increasing intervals (three months, six months, and

annually thereafter). The dose should be reduced,

however, if untoward physical findings such as

tachycardia or a fine hand tremor are observed. A

TSH level below the normal range, unless

markedly suppressed, would not necessarily lead

to a reduction in the dosage. If symptoms have

not been relieved sufficiently, then an increase in

the dose may be considered; however, this author

tends not to increase the dose if a previously

delayed ATR return has become normal, or if the

pulse rate has increased by more than 10 beats per

minute over the pretreatment rate. If there has been

no clear benefit after 6-8 weeks on the maximum

dose considered safe, then treatment is usually

discontinued. Occasionally, however, patients take

longer than two months to respond to treatment,

so the treatment period may be extended, if

desired. In some cases, an initially favorable

response diminishes after a month or two of

treatment. In most of these instances, an increase

in the daily dose (typically by 30 mg) relieves the

symptoms that have recurred, and further increases

are usually unnecessary.

In the author’s practice, the final daily

dose of Armour thyroid has been 15 mg or less in

approximately 10 percent of patients, 30 mg in

20-25 percent of patients, 60 mg in about 40 percent

of patients, 90 mg in 15-20 percent of patients,

and 120 mg or more in 10 percent of patients.

Some patients appear to need a slightly

higher dose during the winter than during the rest

of the year.79 The doses used by this author are

somewhat lower than those used by Barnes and

other proponents of the empirical use of thyroid

hormone. This author uses a comprehensive approach

to patient care that often includes a blood

sugar-stabilizing diet, identification and avoidance

of allergenic foods, treatment of Candida albicans

when indicated, and supplementation with various

nutritional supplements. It is possible that

some of these treatments help "unblock" thyroid

receptors, thereby allowing lower doses of thyroid

hormone to be effective. These interventions

are usually not begun at the same time as thyroid-replacement

therapy, so as to avoid potential con-fusion

about which treatment is working.

Most patients take the entire daily dose

of desiccated thyroid in the morning. A few patients,

however, find they feel better (either greater

efficacy or prevention of side effects) if they take

one-half or two-thirds of the daily dose in the

morning and the remainder in the afternoon or

evening. Patients taking 120 mg or more daily are

encouraged to consider splitting the dose, in order

to avoid receiving a large amount of T3 at one

time. Most patients taking larger doses, however,

do not feel any different with once-a-day dosing

than with split dosing.

In patients in whom severe hypothyroid-ism

and hypoadrenalism coexist, the administra-tion

of thyroid hormone prior to correcting the

adrenal insufficiency can trigger an "adrenal crisis."

In a proposed milder version of this scenario,

the inability of a clinically hypothyroid patient to

tolerate even 15 mg desiccated thyroid daily sug-gests

the possibility of subtle (sub-laboratory)

hypoadrenalism. In such cases, thyroid hormone

is discontinued and the patient is invited to try an

extract of licorice root (for example, 6-10 drops

of a 1:1 tincture twice daily). Licorice root

(Glycyrrhiza glabra) delays the breakdown of

adrenal hormones by the liver and was considered

the treatment of choice for adrenal failure prior to

the discovery of adrenal steroid hormones. In this

author’s experience, treatment with licorice root

may either lead to a resolution of "hypothyroid"

symptoms or (more commonly) allow for the re-sumption

of low-dose thyroid hormone without

the previous side effects. It should be noted that

correcting hypothyroidism (when the treatment is

tolerated) may ameliorate hypoadrenalism 80 and,

conversely, correcting hypoadrenalism may ameliorate

hypothyroidism.81 Although the amount of

licorice used is not likely to raise blood pressure

or cause potassium depletion, patients taking lico-rice

are advised to have their blood pressure moni-tored

and to consume abundant amounts of potas-sium

in their diet.

Discontinuing Therapy

Most patients with sub-laboratory

hypothyroidism who have responded to treatment

are urged to try weaning themselves from thyroid

hormone after approximately 18 months of

treatment. In one-half to two-thirds of patients,

symptoms do not return when the treatment is

stopped. In the other cases, symptoms recur as

soon as the first day the dose is reduced to as long

as several months after the treatment is stopped.

If symptoms do recur, then the treatment is

resumed for at least another 18 months. Because

it can take four weeks or more for the thyroid gland

to compensate for the loss of exogenous

hormone,82 the weaning process is usually done

over a four-week period: half the usual dose for

two weeks, then one-fourth the usual dose for two

weeks, then discontinue. In contrast to adrenal

suppression that results from long-term

glucocorticoid therapy, neither severe nor long-term

suppression of thyroid-gland function occurs,

even after treatment with thyroid hormone for

many years.

Side Effects,Precautions,and

Interactions

In addition to the common side effects

described previously, treatment with thyroid hor-mone

can trigger atrial fibrillation, particularly in

the elderly and in people with heart disease. For

this reason, an attempt should be made to use the

lowest effective dose. Although treatment with

thyroid hormone can increase the pulse rate, pre-existing

tachycardia is not necessarily a contrain-dication

to the use of thyroid hormone. In several

patients with tachycardia (100-110 beats per

minute) treatment with thyroid hormone was associated

with a reduction in the pulse rate by 20-

30 beats per minute. The need for thyroid hormone

tends to decrease as people age; therefore, the

dosage requirement should be re-evaluated periodically,

particularly in the elderly. Thyroid hor-mone

should not be discontinued during pregnancy

since doing so may increase the risk of spontaneous

abortion.83 If anything, the requirement for

thyroid hormone increases during pregnancy.84

While the use of excessive doses of

thyroid hormone may promote the development

of osteoporosis, treatment of hypothyroid patients

with physiological doses of thyroid hormone does

not appear to lead to accelerated osteoporosis or

to an increased risk of fractures.85 The effect of

treating sub-laboratory hypothyroidism on bone

density has not been investigated, however.

Therefore, to be cautious, patients undergoing

long-term treatment with thyroid hormone are

strongly encouraged to supplement with

micronutrients that play a role in preserving bone

density (e.g., calcium, magnesium, trace minerals,

B vitamins, vitamin D, and vitamin K).85

Patients receiving DHEA will, on occa-sion,

require a reduction in the dosage of thyroid

hormone, possibly because of a potentiating ef-fect

of DHEA on the action of thyroid hormone,

as has been reported in rats.86 Patients receiving

both hormones should, therefore, be monitored

closely.

Conclusion

Hypothyroidism appears to be consider-ably

more prevalent than is generally appreciated

in the medical community. Reliance solely on the

conventional diagnostic approach will overlook

many people who could benefit from thyroid-replacement

therapy. A careful history and physical

examination, combined with the results of a basal

body temperature test, can be used successfully

to identify potential candidates for treatment. In

some cases, desiccated thyroid produces better

clinical results than levothyroxine. While thyroid

hormone is generally well tolerated, it has the potential

to cause significant side effects and should,

therefore, be used with caution and respect. Properly

administered, thyroid hormone can benefit

millions of people for whom a diagnosis of hy-pothyroidism

is currently not being considered.